Skip to main content

"Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir?

Konu

Nazım birim sayısı benttir. Çünkü dörtten fazla dizeden oluşmuştur. Dizelerdeki hece sayısı eşit olmadığı için serbest ölçüyle yazılmıştır.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.

Bu dizelerde -yorum ek redifi,

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,

bu dizelerde ise mısınız kelime redifi ve -r yarım kafiye kullanılmıştır.
Şiirde aynı zamanda -e yarım uyak da vardır.
Sade bir dille anlaşılır bir şekilde yazılmıştır. Lirik şiirlere örnektir. Nazım türü batı etkisindeki türk şiirlerinden serbest nazımdır. İstifham söz sanatı kullanılmıştır. Teması ise yalnızlıktır.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da

Anahtar Kelimeler

"Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir?, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? indir, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? Videosu, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? online izle, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? Bedava indir, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? Yükle, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? Hakkında, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? nedir, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? Free indir, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? oyunu, "Anlatamıyorum" şiirinin nazım birimi ve nazım biçimi nedir? download

Task