Medeni Bilgiler:
Vatandaşlara, gerek Devlet ve Hükümetle ve gerek aralarındaki ilişkiye nazaran mevcut görev ve haklar ve genellikle devlet teşkilatını öğreten ve Afet İnan tarafından aktarılan “Medeni Bilgiler” kitabının altında toplanmıştır.
Afet İnan’ın aktardığına göre: “Bu kitaplar benim ismimle çıkmış olmasına rağmen, Atatürk’ün fikirleri ve telkinlerinden mülhem olduğu ve üslubun tamamen kendisine ait olduğunu tarihi hakikatları belirtmek bakımından bana düşen bir ödev telakki ediyorum. Ben bu konularda çalıştım, hatlar hazırladım ve dersimi onlara göre verdim. Bu kitabımı Atatürk’ün çalışmaları ve fikirleri olarak yayınlarken, onun el yazılarını da birer belge olarak koymak istedim.”
“Medeni Bilgiler” kitabında millet, hakimiyet, hak ve görev, Devlet, Hürriyet, ferdi haklar ve ferdi hürriyetler sıkça bahsedilmekte ve bu kavramlar üzerinde uzunca durulmaktadır.
Atatürk vatandaşı, miletin ferdi olarak aile, toplum ve devlete karşı görevli telakki ederken “milletin, medeni beşeriyetin bir ailesi olması noktası nazarından bütün insanlığa karşı bir takım görevleri” olduğunu bilhassa işaret etmek istemiştir. Böylece Atatürk, Türk vatandaşının medeni alemde hür, eşit görev ve hak sahibi, sorumluluklarını bilen kişiler topluluğu olarak millet bütününü oluşturmasında en büyük medeni özelliği bulmuştur.
Konu
|
|
|
Medeni Bilgiler, Medeni Bilgiler indir, Medeni Bilgiler Videosu, Medeni Bilgiler online izle, Medeni Bilgiler Bedava indir, Medeni Bilgiler Yükle, Medeni Bilgiler Hakkında, Medeni Bilgiler nedir, Medeni Bilgiler Free indir, Medeni Bilgiler oyunu, Medeni Bilgiler download |
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi