Bölüğün Muharebe Eğitimi:
Kurmay Ön Yüzbaşı M.Kemal Atatürk, bu eseri Türkçe’ye çevirdiği yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu dağılma sürecine girmişti. Daha Harp Okulu öğrencisiyken bile ülke sorunlarıyla ilgilenen Mustafa Kemal yaklaşan 1 nci Dünya Savaşı felaketinden ülkesini ancak iyi eğitilmiş ve donatılmış disiplinli bir ordunun koruyacağının bilincindeydi. Ancak mevcut talimnamelerdeki bilgiler devrin muharebe koşullarını karşılamıyordu. Birliklerin eğitim seviyesini yükseltmek için yeni talimnamelere ihtiyaç olduğu gibi birlikleri yanaşık düzen eğitim alanlarında muharebe şartlarına göre eğitim yaptırmak için araziye çıkarmak, muharebe eğitimini orada yaptırmak gerekiyordu.
Berlin Askeri Akademisi eski müdürlerinden Alman Generali Litzmann’ın “Bölük Muharebe Eğitimi” adlı eser, Kurmay Ön Yüzbaşı Mustafa Kemal’in aradığı şartları taşıyordu. Mustafa Kemal’in tercüme ettiği küçük birlik komutanlarının sevk ve idare bilgilerini arttırmaya yönelik bu eser, “meskun yerlerde muharebe”, “savunma” ve “taarruz” konularını kapsamaktadır.
Konu
|
|
|
Bölüğün Muharebe Eğitimi, Bölüğün Muharebe Eğitimi indir, Bölüğün Muharebe Eğitimi Videosu, Bölüğün Muharebe Eğitimi online izle, Bölüğün Muharebe Eğitimi Bedava indir, Bölüğün Muharebe Eğitimi Yükle, Bölüğün Muharebe Eğitimi Hakkında, Bölüğün Muharebe Eğitimi nedir, Bölüğün Muharebe Eğitimi Free indir, Bölüğün Muharebe Eğitimi oyunu, Bölüğün Muharebe Eğitimi download |
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi